Beste dumbell van 2023 - Top 10 lijst

Last Updated: 20:20PM 12/13/2022

Geïnteresseerd in fit worden? Dumbbells zijn een geweldige manier om fit te worden, en ze zijn veelzijdig - je kunt ze thuis gebruiken of meenemen als je op reis gaat. Ze zijn ook een goede optie voor mensen die net met krachttraining beginnen, omdat het gewicht instelbaar is. Dat betekent dat je met een lager gewicht kunt beginnen en je weg omhoog kunt werken naarmate je kracht toeneemt. Als je gespierde armen, gebeeldhouwde schouders of gedefinieerde buikspieren wilt krijgen, zijn dumbbells het perfecte hulpmiddel voor de klus. Je kunt er tientallen verschillende oefeningen mee doen, dus ze zijn geweldig voor zowel beginners als ervaren sporters.

Benieuwd wat volgens on de beste dumbells zijn? Wij hebben voor jou een top 10 dumbells samengesteld op basis van uitgebreid testen en vergelijken. Bekijk onze toplijst nu.

Beste geteste dumbells

Om jou te helpen om de beste keuze te maken, hebben wij alle beschikbare dumbells vergeleken. Hierbij kwam één dumbell als beste uit de bus. Ben je benieuwd welke drie dumbells de top 3 vormen? Lees dan snel verder.

Ook interessant

Inhoudsopgave

1. Foxfit Dumbbell set

5/5

Zoek je een manier om in beweging te komen en je conditie te verbeteren? Zoek niet verder dan de Foxfit Dumbbell set! Deze set dumbbells is perfect om thuis te trainen, met gewichten die geschikt zijn voor zowel cardio- als krachttraining. De set is ideaal om vet te verbranden of de spiermassa te vergroten, waardoor het een veelzijdige aanvulling is op elke fitnessroutine. Met deze dumbbells kun je het fitte lichaam krijgen dat je altijd al wilde!

2. XQ Maxx Verstelbare Dumbell

5/5

Als je een verstelbare dumbbell set zoekt die met je mee kan groeien naarmate je sterker wordt, kijk dan niet verder dan de XQ Maxx Verstelbare Dumbell. Deze set is perfect voor zowel beginners als gevorderde sporters, want hij wordt geleverd met gewichten van 1,0 tot 2,5 kg. Bovendien maken de bijgeleverde handgreep en schijven het gemakkelijk om je trainingsroutine aan te passen om specifieke spiergroepen aan te pakken. Plus, met een maximum gewicht van 10 kg is deze halterset perfect voor personen van alle fitnessniveaus.

3. Tunturi Dumbbell set

5/5

Een workout hoeft niet saai te zijn. Je kunt je training heel gemakkelijk en leuk maken met deze vrolijke set paarse dumbbells van Tunturi. Zet gewoon wat muziek op en ga aan de slag! Dit is een set van 2 dumbbells die elk 1 kg wegen. Ze zijn ideaal voor allerlei oefeningen om je arm- en beenspieren, buikspieren of spieren in je schouders en borst te versterken. Dankzij de rubberen toplaag liggen de dumbbells prettig en stevig in de hand. Het rubber zorgt ook voor minder lawaai tijdens de training en beschermt ook het metaal.

4. Tunturi Gewichten - Halterset

4.5/5

Zoek je een complete halterset die niet veel plaats inneemt en perfect is voor gebruik in de sportschool of thuis? Zoek niet verder dan de Tunturi gewichten! Deze set bevat acht halterschijven in verschillende maten en een stalen handvat met antislip greep, zodat je je training kunt aanpassen zoals je zelf wilt. Of je nu een beginner bent of een ervaren atleet, deze halterset is perfect voor je. De schroefsluitingen zorgen ervoor dat de halterschijven op hun plaats blijven, zodat je je kunt concentreren op je training in plaats van je zorgen te maken dat ze eraf vallen.

Top 6-10 dumbells

Nog niet genoeg gehad van dumbells? Bekijk hieronder dan de top 6-10 uit onze lijst.

5. Hexa Dumbbells

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en duurzame dumbbell, dan zul je de Hexa Dumbbells van Focus Fitness willen bekijken. Deze unieke dumbbells hebben een dikker handvat in het midden om een betere grip te bieden, en ze zijn ook voorzien van zes hoeken om te voorkomen dat ze wegrollen. De rubberen afwerking van deze dumbbells maakt ze geluiddempend en veilig voor je vloeren, en de verchroomde handgreep zorgt voor een goede grip. Of je ze nu gebruikt voor krachttraining of cardiovasculaire oefeningen, deze dumbbells zijn zeker een geweldige aanvulling op je trainingsroutine.

6. Specifit Dumbells

4/5

De Specifit Dumbells zijn perfect voor wie een gemakkelijk te gebruiken gewicht zoekt waarmee hij kan trainen. Met deze gewichten kun je gemakkelijk aandacht besteden aan elke spiergroep zonder je lichaam te belasten. De zachte rubber bekleding over het gietijzer zorgt voor een goede grip en maakt het mogelijk je aan te passen aan je trainings-, herstel-, of revalidatiebehoeften. De hoekige zijkanten van het gewicht voorkomen ook dat ze wegrollen, zodat je je kunt concentreren op je training. En als je het gewicht toevallig laat vallen, beschermt de vinylcoating je vloer tegen beschadiging.

7. Venom Sports verstelbare dumbbell

4/5

De Venom Sports verstelbare halter set is de perfecte aanwinst voor je home gym of fitness studio. De set wordt geleverd met een verscheidenheid aan gewichtsopties, zodat je het gewicht gemakkelijk kunt aanpassen aan je gewenste oefening. Bovendien zijn de gewichten snel en gemakkelijk om te bouwen tot een halterstang voor nog meer veelzijdigheid. De set bestaat uit: 2x halterstangen, een halterstang met antislip en ergonomische greep, 4x 2,5 kg vinyl halterschijven, 4x 1,5 kg vinyl halterschijven, 4x 1,25 kg vinyl halterschijven, en 4x extra sterke draaibare gewichtsklemmen. Met deze set heb je alles wat je nodig hebt voor een geweldige training in het comfort van je eigen huis.

8. Dumbbells - VirtuFit Dumbellset

4/5

De VirtuFit Neoprene Dumbbell Set is de perfecte manier om thuis fit en strakker te worden. De set bevat drie paar dumbbells, elk gemaakt van hoogwaardig gietijzer en bekleed met neopreen voor een comfortabele, antislip grip. De dumbbells zijn zeshoekig gevormd om te voorkomen dat ze wegrollen, en door hun anatomische vorm liggen ze prettig in de hand. De bijgeleverde plastic driehoekige standaard is een houder voor de halterset, die minder ruimte inneemt en er netter uitziet dan losse halters.

9. RS Sports Dumbellset

3.5/5

De Dumbell set RS 10 kg is perfect voor een training op elk niveau. Je kunt trainen met een gewicht van 2 tot 10 kg, zodat je de intensiteit van je training helemaal zelf in de hand hebt. Zo kun je je ook elke keer dat je traint op verschillende spiergroepen concentreren. Bovendien biedt de Dumbell set RS 10 kg de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad van je trainingen geleidelijk op te voeren. Dit maakt de set ideaal voor zowel beginners als ervaren sporters. De set is gemaakt van hoogwaardig gietijzer, dus je kunt vertrouwen op zijn duurzaamheid. De dumbbells worden geleverd met verchroomde stangen die 36 cm lang zijn.

10. Halterset Dumbbellset

3.5/5

Zoek je een geweldige halterset om je te helpen in vorm te blijven? Zoek niet verder dan deze geweldige optie! Deze metalen halterset heeft handgrepen van 28,5 cm en een ontwerp met schroefsluiting/ster en rubberen ringen om de gewichten op hun plaats te houden. Ze hebben ook antislip handgrepen voor een veilige training. De halterschijven hebben een robuuste vloervriendelijke plastic coating (dus geen hinderlijk gerammel of gekletter van de gewichten), en de halters hebben robuuste trapeziumvormige schroefdraad. Deze set bevat twee gewichtsplaten (elk 15 kg) en vier sterschroeven.

Veelgestelde vragen over dumbells

Voor de reviews van de dumbells op deze pagina testen wij alle producten uitgebreid en zorgen we voor een objectieve onderlinge vergelijking. De top 10 die hieruit naar voren komt is objectief en wordt alleen beïnvloedt door de kwaliteit en prijs van ieder product.

De 10 beste dumbells volgens onze test zijn beschikbaar bij webshops die we voor je hebben gevonden. Ga naar een dumbell uit de lijst die jij graag wil hebben en klik op de knop “BESTE prijzen checken” om direct over te gaan tot aankoop!

Op basis van onze uitvoerige tests en vergelijkingen is Foxfit Dumbbell set het beste. Dit product heeft de beste prijs-/kwaliteitverhouding. Wil je een andere dumbell? Ook de rest van de top 10 is van goede kwaliteit.

Om tot een beste dumbell te komen, letten we onder meer op levensduur van het product, gebruiksgemak, effectiviteit en kwaliteit in het algemeen. Daarbij kijken we ook hoe de kwaliteit van een dumbell zich verhoudt tot de prijs die je moet betalen voor het product.

Waar letten we op als we dumbells vergelijken?

Om alle dumbells zo objectief mogelijk te vergelijken en jou zo de top 10 van beste dumbells te kunnen aanbieden, zijn er verschillende factoren waar we op letten. Een dumbell wordt in eerste instantie natuurlijk beoordeeld op basis van algemene kwaliteit. We kijken naar het gebruiksgemak, of het product lang meegaat en of de werking van het product goed genoeg is. Zo weten we zeker dat we jou een dumbell aanbevelen die over een goed prijs-/kwaliteitsverhouding beschikt. 

In onze top 10 dumbells staan producten in verschillende prijscategorieën en productsegmenten. Zowel goedkope dumbells als duurdere producten komen terug in onze lijst. Zo weten we zeker dat er voor iedereen geschikte dumbells te vinden zijn op de pagina. Natuurlijk is het goed om zelf ook de verschillende dumbells te vergelijken. Smaken kunnen verschillen en misschien is kom jij uit op een andere beste dumbell.

Tenslotte over de beste dumbells

Dus, of je nu een beginnende beginner bent of een ervaren lifter die nieuwe oefeningen zoekt, we hopen dat deze koopgids je geholpen heeft de beste beslissing te nemen als het gaat om de aanschaf van je volgende set dumbbells. We hopen dat deze gids je geholpen heeft bij het maken van je keuze en dat je de perfecte set gewichten vindt om je te helpen je fitness doelen te bereiken. Onthoud dat deze oefeningen altijd en overal gedaan kunnen worden met maar een paar eenvoudige toestellen, dus begin vandaag nog!

Disclaimer: Onze top 10 dumbells komt tot stand op basis van uitgebreid testen en vergelijken. De producten die wij noemen kunnen worden gekocht via de bijgevoegde links. Dit zijn websites van onze partners. Bij een verkoop van een dumbell ontvangen wij een kleine commissie. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor deze producten of het de afhandeling van de verkoop.